Rozvoj mestských častí alebo kde bývať o 2 roky?

Petržalka je pre cépečkárov... rozumej, cezpoľných. Staré Mesto je pre snobov a tých, čo nevedia, čo s peniazmi. Ružinov je pre starších. Aj takto sa zvykli charakterizovať jednotlivé mestské štvrte, ak ste sa rozhodli kúpiť si byt či dom. Každá bola niečím špecifická, niečím originálna, niečím preslávená. Každý túžil bývať v Starom Meste, až pokým si nekúpil auto. Potom sa to zmenilo a autičkári sa presunuli do Petržalky či Nového Mesta.

Jednotlivé mestské štvrte si stále zachovávajú svoj kolorit a genius loci – ducha miesta. Ten je najviac prítomný bezpochyby v Starom Meste, kde na všetko dohliada zvedavý Čumil či úslužný Schöne Náci. Petržalka je známa ako miesto, kam sa chodilo prespávať. No aj to sa zmenilo. Podľa posledného prieskumu sa 80% obyvateľov cíti v Petržalke ako doma. Doma, to je to slovo, ktoré túžime dosiahnuť raz v živote. Nazvať miesto, kde bývame, domovom. Častokrát si tak zvykneme bývať v jednej štvrti, že v nej zostaneme celý život a hoci vystriedame aj viacero adries, všetky majú to isté PSČ.

Pred pár rokmi nastal boom „satelitných mestečiek“. Tie ponúkali ideálnu kombináciu bývania v meste a zároveň mimo mesta. Ako inak nazvať situáciu, ak máte pekný domček so záhradkou, poznáte suseda, priestranné parkovacie miesto a výhľad do lesa a toto všetko je len 15 – 20 minút autom od Bratislavy? Prípadne sa rozhodlo o potiahnutí mestskej hromadnej dopravy až do tejto okrajovej lokality Bratislavy.

Bratislava rastie a vyvíja sa. Centrum mesta ponúka štýlové bývanie, ak vám až tak nezáleží na parkovaní. Ružinov ponúka takisto štýlové bývanie a dokonca aj parkovanie. Dúbravka ponúka všetko a navyše k tomu aj neskutočnú zeleň.

Predtým, ako si budete vyberať svoje nové bývanie, zoberte si ceruzku a papier a napíšte si, čo všetko je pre vás dôležité pri výbere vášho nového bývania. Zamerajte sa na občiansku vybavenosť, lokalitu, dopravu, parkovanie, zeleň, dostupnosť MHD. Potom si vyberte tri hlavné kritériá a my vám garantujeme, že spolu nájdeme to pravé bývanie pre vás.

podeľ sa